Begeleiding bij rouwverwerking

 

Niemand ontkomt aan verlies. Vroeg of laat word je er onherroepelijk mee geconfronteerd. 
Ik verloor al heel vroeg mijn moeder aan haar strijd tegen borstkanker op haar nog maar 52-jarige leeftijd. En mijn broer op zijn nog maar 28-jarige leeftijd. 

Het overlijden van iemand in je omgeving kan een grote impact op je leven hebben. Na het overlijden volgt vaak de rouwverwerking; een lange periode van rouw. Toch is dit niet de enige soort van rouwverwerking. 
 
Je levenspartner kan er bijvoorbeeld voor kiezen om een andere weg op te gaan en wil scheiden; je krijgt een ongeluk en raakt lichamelijk beperkt; je verliest je baan en vraagt je af: wat nu? Je hebt de teleurstelling van een onmogelijke kinderwens; denk ook aan bijvoorbeeld gemiste kansen of verlies van jouw jeugd.

Hoe kom je ooit de pijn van verlies te boven? Waarom doet dit zo intens veel pijn? Waarom overkomt het jou? Waarom is het zo oneerlijk? Hoe kun je van die pijn onthechten als het zo diep zit? Wat als je die pijn niet meer wil voelen? Hoe kom je dit ooit nog te boven?
 
Rouw kan veel reacties bij je losmaken. Ik kan je helpen met het verminderen van deze problemen. Rouwen is een intensief proces dat veel aandacht vraagt. Het is een proces dat ieder mens op zijn eigen manier ervaart en doormaakt.

Rouwen kan soms moeizaam gaan. Het is een kunst om mét een rugzak vol moeilijke én mooie herinneringen stapje voor stapje op weg te gaan. Op deze reis moet je leren omgaan met tegenslag, angst, verdriet en alle andere emoties die erbij komen kijken om jezelf beter te begrijpen en vertrouwen. Vertrouwen dat wat er is, ook weer voorbijgaat. En soms ook weer even terugkomt. En weer voorbijgaat...

Ik kan als coach een tijd met je meelopen in jouw rouwproces. Ik ga uit van het herstellen van de eenheid tussen lichaam, ziel en geest. Samen staan we stil bij jouw leven en wat het verlies voor jou betekend heeft. Hoe heeft de verlieservaring jouw leven beïnvloed en hoe kun jij je leven nu weer vormgeven. Mooie momenten van het leven krijgen hier uiteraard ook een plaats in. Je zult weer ervaren hoe verdriet, kracht en vreugde naast elkaar in je leven kunnen bestaan. 
 
Het is ontzettend mooi om te mogen zien hoe mensen na een persoonlijk verlies weer de kracht vinden om door te gaan met hun leven. Iedereen op zijn/haar eigen manier, zoals ook ieder zijn eigen weg bewandelt op het pad van rouw. Hoe zwaar en uitzichtloos iets ook was, achteraf zeggen mensen vaak dat ze ook geleerd hebben. Dat ze nieuwe eigenschappen bij zichzelf hebben ontdekt, dat ze hun leven anders invullen, dat oude dromen worden vervangen door nieuwe, dat er nieuwe betekenis ontstaat.

Deze vorm van begeleiding is bedoeld voor mensen die een ernstig verlies hebben meegemaakt, en niet in hun eentje willen zoeken naar een manier om hier goed mee om te gaan.
Meerdere vormen van begeleiding is mogelijk: van coachsessies, begeleidde ceremonies, healing sessies tot readings.

Wanneer is het tijd om voor jezelf te gaan zorgen? Wacht je tot je je bed écht niet meer uitkomt en niet meer functioneert? Dat de rouw je volledig overneemt en je in een depressie raakt? Je wil niet de stabiliteit die je nog hebt kwijtraken en al zeker niet afhankelijk worden van anderen.
Dit is niet hoe jij door wil gaan, je bent een aanpakker die verder wil. Daarom ga ik jou leren om te rouwen op een manier die helemaal bij jou past en waarbij jij de touwtjes in handen hebt. Zodat je jezelf en je emoties leert begrijpen en weet wat je zelf kan doen om jouw leven met rouw draaglijk te maken.

Wil jij meer weten over omgaan met verlies en rouw?
Heb je een vraag over een (aanstaand) verlies, door o.a. overlijden, scheiding, ziekte, verlies van werk? Contacteer mij voor een kostenloos en verhelderend kennismakingsgesprek.

Als gediplomeerd en gecertificeerd coach, counsellor en ervaringsdeskundige op het gebied van rouw kan ik je helpen door een moeilijke periode heen te komen.

Heb je vragen en/of wil je een afspraak met mij inplannen?
Neem dan contact met mij op!


JOUW INVESTERING

Oriëntatie sessie  EUR 88,-*
Coach sessie  EUR 99,-*
Traject 10 coach sessies/ gratis orientate sessie   EUR 999,- *
*Op dit moment plan ik alleen afspraken op afstand in.