REIKI CURSUS

Ben jij er klaar voor om reiki practioner te worden??

Of ben jij klaar om jouw reiki reis voort te zetten?

Reiki is een zeer krachtige, Japanse heelkunst. Het is een universele energie die altijd in overvloed aanwezig is en die door handoplegging doorgegeven kan worden. Die energie kun je aan andere mensen doorgeven, maar ook aan jezelf, en deze krachtige energie werkt helend op lichamelijk, geestelijk en emotioneel niveau. Het fijne van Reiki is dat de behandelaar slechts een ‘doorgeefluik’ is en zelf dus geen energie verliest.
Reiki activeert het vermogen van het lichaam om zichzelf in balans te brengen en de energie gaat vanzelf naar de plek waar het het meest nodig is. Een Reiki behandeling zorgt ervoor dat energie weer door het lichaam gaat stromen en dat allerlei klachten afnemen. Je krijgt er bijvoorbeeld meer energie van, maar het helpt veel mensen ook om in hun hoofd tot rust te komen. Het allermooiste van Reiki is dat iedereen die zich ervoor openstelt het kan leren. 

Reiki I

Tijdens de Reiki 1 cursus die 2 ochtenden duurt, leer je hoe je jezelf én een ander een Reikibehandeling kan geven. Je leert hoe je dit kan doen zonder dat je je eigen energie verliest en zonder dat je klachten van iemand anders overneemt. Het eerste ochtend van de cursus staat in het teken van de basis van Reiki. Je ervaart welke sensaties je kan voelen, zoals bijvoorbeeld warmte, tintelingen of zelfs bepaalde emoties. Ook leer je de verschillende handopleggingen die je gebruikt bij een Reiki behandeling.

Gedurende het tweede ochtend is er tijd voor verdieping en leer je een verkorte behandeling, waarmee je op een snelle manier de helende kracht van Reiki leert in te zetten. Tijdens beide ochtenden wordt er veel geoefend en er wordt continu gereflecteerd waarbij je stilstaat bij de verschillende sensaties die je voelt. 

Doelstelling van Reiki 1

Aan het einde van deze cursus:

 • kun je jezelf een Reikibehandeling geven;
 • kun je anderen op 2 manieren een Reikibehandeling geven;
 • kun je je energie behouden, ook als je andere mensen behandelt;
 • ben je goed beschermd om geen klachten over te nemen van anderen;
 • weet jij veel over Chakra's en de betekenissen.


Reiki II

Wil je een Reiki behandeling op afstand leren geven? Wil je leren hoe je Reiki naar een situatie stuurt? Wil je je huidige behandelingen versterken, zodat je in minder tijd hetzelfde effect kan creëren? Dan is Reiki 2 interessant voor jou.

De tweede graad Reiki heet Oku Den en dit betekent “het diepere weten” of “de innerlijke tempel”. In deze tweede graad ga je de diepte in met Reiki en breid je je kennis verder uit.

Bij Reiki I heb je de Reiki beginselen leren kennen:

 • Maak je vandaag geen zorgen
 • Roep vandaag geen woede of boosheid op
 • Eer je vader en moeder, leermeesters en ouderen
 • Leef oprecht
 • Toon dankbaarheid aan elk levend wezen


Het kan zijn dat niet elk van deze beginselen iedere dag even gemakkelijk te leven zijn. Misschien zijn er nog onverwerkte situaties uit het verleden, die dat verhinderen of ervaar je dat de uitdagingen van het moment zodanig chaos creëren dat je niet meer helder je pad voor je kunt zien, het pad van je hart.

De Reiki symbolen en de manier waarop je er mee leert werken stellen je in staat om de situaties die dat nodig hebben liefdevol, effectief en eenvoudig te transformeren.

Door dit te doen, leer je dat je geen slachtoffer hoeft te zijn van welke situatie dan ook. Je leert hoe je de les uit elke situatie kunt leren en daarmee dring je door tot de essentie van je eigen bestaan. Bij Reiki I heb je geleerd hoe het pad van je hart er uit ziet, bij Reiki II krijg je alle tools om het ook echt te leven.

Je oefent een Reiki sessie op afstand op een proefpersoon en je leert dat alle technieken een ander aspect van je leven schoonmaken en dat de mogelijkheden om Reiki in te zetten onbegrensd zijn.

Als edelsteentherapeut hebben wij ook een stuk edelsteentherapie verweven in de cursus. 

Inhoud Reiki II cursus

Ochtend 1:  Blind foto's readen, overdracht symbolen en oefenen met Reiki op afstand.
Ochtend 2:  Werken met kristallen foto grids, verdiepende Reiki technieken op afstand, inwijding en certificaat.

Doelstelling

Aan het einde van deze cursus:

 • ken je de kracht en de werking van de Reiki symbolen;
 • kun je een Reiki behandeling op afstand geven;
 • weet je meer over edelstenen die je kunt gebruiken op de chakra's;
 • weet je hoe kristallen fotogrids werken;
 • kun je je eigen obstakels eenvoudig en effectief transformeren;
 • is je Reiki kracht toegenomen;
 • zijn de mogelijkheden om met Reiki te werken onbegrensd.

Reiki IIIA

Je bent toe aan de Reiki IIIa  graad als je merkt dat Reiki geïntegreerd raakt in je manier van leven. Niet alleen door de fysieke oefeningen, maar vooral ook door het toepassen van de Reiki principes. Op het moment dat je elke dag trouw je oefeningen doet en je merkt dat overal in je leven nog de chaos uitbreekt, dat je je niet kunt beheersen, mensen niet kunt vergeven en je nog elke dag zorgen maakt, dan is het raadzaam om net zo lang door te gaan met de graad van Reiki waar je in zit, totdat het stabiel aanvoelt in je leven. Pas dan ben je toe aan een nieuwe fase in het pad van Reiki, niet om de chaos op te heffen, maar om meer licht uit te nodigen in een al stevig fundament. 

Wil je je vervolgstap zetten in de Reiki en kunnen helen op het hoogste niveau? 
Doe dan met een Reiki IIIA cursus!


Met deze cursus wordt je master healer. Hiermee heb je beschikking over alle kracht en symbolen, om zo optimaal mogelijk te kunnen helen. Tevens is het een volgende stap in je persoonlijke en spirituele ontwikkeling. 

Tijdens de Reiki IIIA cursus leer je het master symbool van de Reiki, waarmee je Reiki kunt inzetten om te helpen bij mentale problemen.  Dit zijn problemen met gedachten en overtuigingen, zoals bijvoorbeeld ‘ik ben niet goed genoeg’ of ‘alles zit altijd tegen’. Je werkt hier met bijvoorbeeld depressies of post traumatische stress syndroom.

Let op: Om aan een Reiki IIIA cursus deel te nemen dien je eerst de Reiki I en Reiki II cursus gevolgd te hebben. 

Cursus inhoud

 • Je ontvangt de Reiki IIIA inwijding.
 • Je leert het master symbool.
 • Je leert meer over mentale problemen en verschillende methodes om die in balans te brengen.
 • Je leert mentale problemen te behandelen met Reiki.
 • Je gaat aan de slag en oefent deze methodes en behandeling.
 • Je leert meer over chakra’s, dimensies en bewustzijn.
 • Aan het einde van de cursus ontvang je het Reiki 3A certificaat.


Reiki IIIB

Reiki IIIb is de laatste en hoogste graad van jouw Reiki reis. 
Met deze cursus  kun je de gave doorgeven en mensen zelf gaan opleiden door bijvoorbeeld cursussen te organiseren. Aan het eind van deze cursus ben jij er klaar voor je eigen cursus te geven en mensen te helpen op hun Reiki reis.

Om een Reiki IIIB cursus te volgen moet je eerst de volgende Reiki cursussen hebben gevolgd en beoefend:

 • Reiki I
 • Reiki II
 • Reiki IIIa 

Deze leggen de basis voor een Reiki Masterschap.

Jouw investering / energetische uitwisseling
voor iedere REIKI graad is: EUR 222,-

Iedere Reiki graad bestaat uit een cursus van 2 ochtenden, 
1:1 aandacht, het e-boek, de inwijding, koffie/thee met lekkers.