a glimpse of My story

Mijn verhaal begon op 4 oktober 1985 in Heerlen, Zuid-Limburg. 
Hier werd ik verwelkomt door mijn ouders en mijn twee jaar oudere broer Johnny.
Onze ouders kwamen beiden van twee verschillende culturen.
Onze vader was met het Amerikaanse leger als jonge soldaat naar Europa gekomen en onze moeder was in haar jonge kinderjaren van Indonesië naar Nederland gekomen.
Ze waren jong in het huwelijksbootje gestapt.

De dynamiek van ons gezin veranderde drastisch toen onze ouders gingen scheiden.
Ik en mijn broer waren ontzettend jong en zaten regelmatig tussen heftige fysieke ruzies.
Het waren pijnlijke tijden. En hier draag ik veel pijnlijke herinneringen van met me mee.
Onze vader was fysiek gewelddadig en hierdoor hebben wij onze moeder meerdere malen volledig gebroken van gezien. 
Onze vader verhuisde uit ons gezin en is zo meerdere relaties aangegaan.
Onze lieve mama kreeg een nieuwe partner; een Duitse, autoritaire man. 
Dit was heel erg wennen, haar nieuwe partner was niet alleen het tegenovergestelde van onze vader maar ook compleet anders dan andere mannen. Het was voor ons mam allemaal niet gemakkelijk. Als gescheiden vrouw wilde ze dolgraag werken, maar ze was vaak ziek. Mama was een creatieve duizendpoot en blonk echt uit op veel vlakken. Zo had ze ook veel verschillende carrieere's gehad.  Ambtenaar bij het CBS, modeontwerper, coupeuse, thuiszorg, kapster, name it, deze powervrouw deed het allemaal.
Echter speelde er meerdere ernstige medische problemen op door het verloop van haar bruisende leven, waardoor ze vaak niet aan het werk kon en daarom leefden we veelal van de bijstand. 

Ik heb ontzettend veel mooie herinneringen aan mijn basisschool jaren. Ik heb veel buiten gespeeld en heb altijd een heel leuk vriendenclubje gehad. 

Het was wel lastig dat ik het laatste jaar in groep 8 van mijn leuke, fijne basisschooltijd niet kon afsluiten met mijn vriendjes en vriendinnetjes. Schoolverlaterskamp zat er voor mij niet in. Ik kon het niet afsluiten op kamp omdat ik samen met mijn broer, zes weken lang,  met onze tante mee op vakantie moesten gaan naar de Manila in de Filipijnen. Dit deed me veel verdriet. Achteraf hoorde ik pas waarom wij mee moesten: Onze mam wilde namelijk niet dat wij erachter zouden komen dat zij een tumor had, ernstig ziek was en geopereerd werd en moest herstellen.


HAVO/VWO....
Nou, ik hield het niet lang vol.

“TIJDENS MIJN MIDDELBARE SCHOOLPERIODE NAM IK VERKEERDE AFSLAGEN”

Ik hield het VWO niet lang vol, omdat er privé teveel speelde…

Samen met mijn broer kon ik er echt wat van... een potje ervan maken.
Mijn broer dure rekenmachines stelen, uit schooltassen in de aula en ik de rekenmachines uit de school smokkelen... Uiteraard werd ik betrapt en werd mij een taakstraf opgelegd.

Hier hield mijn "badass" gedrag helaas niet op. Ik had geld gestolen en dit moest ik terug gaan betalen. Dit kon bij een kennis van mijn moeder. Hij had een stationsrestaurant bij het station van Heerlen en hier kon ik ongeregistreerd in de keuken werken voor een paar gulden per uur.
In deze periode was het station van Heerlen en omstreken een prostitutie en drugs platform.

Thuis had ik het moeilijk.
Tijdens mijn werk bij Huppertz ontmoette ik een oudere man. Hij was maar liefst 21 jaar ouder dan mij. Hij was 33 jaar, ik was 12. 
Hij ontpopte zich “als mijn beschermer” tegen  een walhalla van drugsdealers, prostituees en junks; wat  rond het station hing. 
Hij was een vaderfiguur voor me. 
Iets wat in mijn thuissituatie ontbrak.